De ergotherapeut denkt in mogelijkheden

 

Margot van de Wouw-Heijster is de eerst verantwoordelijke ergotherapeut van Ergo Vitaal.

 

Zij is geboren en getogen in Waalwijk. Het is dan ook niet vreemd dat juist daar de eerste praktijk van Ergo Vitaal het levenslicht zag.

Margot begon haar loopbaan als doktersassistent waarna zij de opleiding tot ergotherapeut volgde. “Het mooie en de kracht van ergotherapeut zijn, vind ik dat je niet de nadruk legt op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden” vertelt zij bevlogen. Margot wil mensen met een lichamelijke of geestelijke beperkingen uitdagen en helpen om te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Margot is al sinds 2007 actief als ergotherapeut. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in ergotherapie gericht op leeftijds- en werkgerelateerde aandoeningen. Zo heeft zij specialisaties in Parkinson, MS, Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast is zij stagebegeleidster en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt haar kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen en beschikt zij over de didactische vaardigheden voor het geven van scholing. In 2023 behaalde Margot het diploma “Handtherapie”.

 


 

Linda van der Velden is in Heeswijk-Dinther dus in Brabant, geboren en getogen.

Na de middelbare school heeft zij de opleiding Doktersassistente gevolgd en in 2007 succesvol afgerond. Daarna heeft zij haar studie voortgezet met de opleiding Ergotherapie.

Na het behalen van dit diploma deed Linda als ergotherapeut ervaring op in een verpleeghuis, waar zij met veel plezier de doelgroep volwassenen/ouderen begeleidde. Inmiddels werkt Linda sinds 2012 bij ons in de praktijk. Zij heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in onder andere oncologie en COPD.

Het is voor Linda een leuke uitdaging om samen met een cliënt zijn/haar mogelijkheden te ontdekken in plaats van de beperkingen. Het geeft haar voldoening om cliënten te mogen begeleiden bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven.

In haar vrije tijd is Linda actief bij de fanfare als saxofonist. Daarnaast organiseert zij ook het jaarlijkse kamp voor de jongeren van deze fanfare. Ook is ze graag creatief bezig met tekenen.

 

 


 

Marieke Sprangers, “Kansen zien en benutten”

Per september 2019 ben ik begonnen als ergotherapeut bij Ergo Vitaal. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen omdat het werken in de eerstelijn ontzettend veelzijdig en uitdagend is.

In 2003 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Ik heb 16 jaar lang ervaring opgedaan in het verpleeghuis, waarin ik op verschillende afdelingen heb gewerkt. De laatste jaren heb ik daar kennis gemaakt met het werken in de de eerstelijns zorg. Het bijdragen aan een groot stuk zelfstandigheid waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en betekenisvolle activiteiten kunnen blijven uitvoeren, vind ik geweldig. Het maakt me enthousiast. Het werken samen met de cliënt is teamwork!

Naast mijn baan als ergotherapeut zet ik het zorgen voor mensen graag voort in mijn thuissituatie. De ontspanning zoek ik in het ondernemen van activiteiten met mijn gezin, samenkomen met vriendinnen en sporten.

 

 


 

Marthe van Balkom is in Wijk en Aalburg geboren en opgegroeid.

Na een zoektocht naar het werk dat mij echt gelukkig maakt, ben ik terecht gekomen bij het vak Ergotherapeut. Voor mijn opleiding ergotherapie heb ik eerst geleerd voor schoonheidsspecialist en sociaal maatschappelijk dienstverlener.

Het mooie aan ergotherapie vind ik dat ik samen met de cliënt opzoek kan gaan naar een oplossing op maat. Echt iets kunnen betekenen in het vergroten van de zelfstandigheid van een cliënt en verbeteren van de kwaliteit van leven geeft mij veel voldoening.

Sinds juli 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en sinds september werkzaam bij Ergo Vitaal. Tijdens de opleiding heb ik werkervaring opgedaan met volwassenen en ouderen in de eerste lijn, verzorg-verpleeghuizen en in de psychiatrie. Als beginnend ergotherapeut heb ik een frisse blik, streef ik ernaar om mezelf te blijven ontwikkelen en ben ik vol energie aan de slag!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om nieuwe recepten te proberen in de keuken, ben ik graag met familie en vrienden en doe ik aan fitness.

 


 

Bianca Vorstenbosch is in regio Schijndel geboren en opgegroeid.

In april 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en ben ik gaan werken in de ouderenzorg. Vanaf juli 2021 ben ik bij Ergo Vitaal gaan werken. Hierbij krijg ik elke dag te maken met verschillende doelgroepen, hulpvragen en behandelingen. Deze afwisseling vind ik erg leuk. Als ergotherapeut streef ik ernaar om samen met de cliënt de eigen regie, zelfstandigheid en welzijn te vergroten. Het geeft mij energie om samen met de cliënt te kijken naar zijn of haar dagelijks leven en daarbij mee te denken hoe belangrijke activiteiten weer zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. In de loop der jaren heb ik mezelf kunnen ontwikkelen binnen de ergotherapie. Zo heb ik specialisaties in Parkinson en de ASITT-therapie.

Naast mijn werk als ergotherapeut ben ik graag creatief bezig zoals het maken van fotoboeken of tekenen. Daarnaast geniet ik van de wandelingen in de natuur en om samen te komen met familie en vrienden.

 

 

 

 


 

Julia Reichert is sinds februari 2023 afgestudeerd als ergotherapeut en werkzaam bij ErgoVitaal.

Het werken bij Ergo Vitaal vind ik leuk en uitdagend, met name door de afwisseling in hulpvragen en doelgroepen. Daarbij zijn er ook mooie kansen om mij verder te blijven ontwikkelen als ergotherapeut en de beste zorg te kunnen bieden aan mijn cliënten.

Ik ben graag praktisch aan de slag en in mijn functie geeft het mij veel voldoening om de zelfstandigheid van cliënten te vergroten. Vooral als zij hiermee langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Kwaliteit van leven, eigen regie en zelfstandigheid bevorderen zijn factoren die voor mij centraal staan in mijn werkzaamheden. Tijdens mijn studie heb ik praktijkervaring opgedaan in de volwassenen revalidatie en arbeidsre-integratie.

Naast mijn werk als ergotherapeut heb ik veel creatieve hobby’s waaronder naaien en schilderen en lees ik graag boeken.