De ergotherapeut denkt in mogelijkheden

Margot van de Wouw-Heijster is de eerst verantwoordelijke ergotherapeut van Ergo Vitaal.

Zij is geboren en getogen in Waalwijk. Het is dan ook niet vreemd dat juist daar de eerste praktijk van Ergo Vitaal het levenslicht zag.

Margot begon haar loopbaan als doktersassistent waarna zij de opleiding tot ergotherapeut volgde. “Het mooie en de kracht van ergotherapeut zijn, vind ik dat je niet de nadruk legt op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden” vertelt zij bevlogen. Margot wil mensen met een lichamelijke of geestelijke beperkingen uitdagen en helpen om te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Margot is al sinds 2007 actief als ergotherapeut. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in ergotherapie gericht op leeftijds- en werkgerelateerde aandoeningen. Zo heeft zij specialisaties in Parkinson, MS, Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast is zij stagebegeleidster en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt haar kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen en beschikt zij over de didactische vaardigheden voor het geven van scholing.

 

 


Linda van der Velden is in Heeswijk-Dinther dus in Brabant, geboren en getogen.

Na de middelbare school heeft zij de opleiding Doktersassistente gevolgd en in 2007 succesvol afgerond. Daarna heeft zij haar studie voortgezet met de opleiding Ergotherapie.

Na het behalen van dit diploma deed Linda als ergotherapeut ervaring op in een verpleeghuis, waar zij met veel plezier de doelgroep volwassen/ouderen begeleidde. Inmiddels werkt Linda sinds 2012 bij ons in de praktijk.

Het is voor Linda een uitdaging om samen met een cliënt zijn/haar mogelijkheden te ontdekken in plaats van de beperkingen. Het geeft haar voldoening om cliënten te mogen begeleiden bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven.

In haar vrije tijd is Linda actief bij de fanfare als saxofonist. Als vrijwilliger zet zij zich in bij “Zonnebloem Jongeren Brabant” en ondersteunt de coördinatoren met het bestuurswerk.
Daarnaast zit zij in het bestuur van een jeugdkoor waarmee zij allerlei activiteiten organiseert. Volgens traditie wordt er onder andere ieder jaar een musical uitgevoerd waar Linda sinds een paar jaar haar creativiteit in kwijt kan als regisseuse.

 


Daphne de Jong, “Kansen zien en benutten”

In 2014 heb ik mijn opleiding Bewegingsagogie afgerond. Na deze studie ben ik de opleiding tot Ergotherapeut gaan volgen. Binnen een revalidatiecentrum en in de eerste lijn heb ik ervaring opgedaan en is mijn enthousiasme voor het vak verder toegenomen. Het bijzondere aan ergotherapie vind ik dat we samen met de klant kunnen kijken naar wat belangrijk is in het leven. Daarna kunnen we eraan werken dat deze betekenisvolle activiteiten uitgevoerd kunnen (blijven) worden.

Ik ben blij en trots dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten bij Ergo Vitaal. Naast mijn werk als ergotherapeut ben parttime actief voor een BSO (Buiten Schoolse Opvang).

In mijn vrije tijd ben ik nog altijd graag bezig met beweging en sporten.