De ergotherapeut denkt in mogelijkheden

 

Margot van de Wouw-Heijster is de eerst verantwoordelijke ergotherapeut van Ergo Vitaal.

 

Zij is geboren en getogen in Waalwijk. Het is dan ook niet vreemd dat juist daar de eerste praktijk van Ergo Vitaal het levenslicht zag.

Margot begon haar loopbaan als doktersassistent waarna zij de opleiding tot ergotherapeut volgde. “Het mooie en de kracht van ergotherapeut zijn, vind ik dat je niet de nadruk legt op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden” vertelt zij bevlogen. Margot wil mensen met een lichamelijke of geestelijke beperkingen uitdagen en helpen om te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Margot is al sinds 2007 actief als ergotherapeut. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in ergotherapie gericht op leeftijds- en werkgerelateerde aandoeningen. Zo heeft zij specialisaties in Parkinson, MS, Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast is zij stagebegeleidster en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt haar kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen en beschikt zij over de didactische vaardigheden voor het geven van scholing.

 


 

Linda van der Velden is in Heeswijk-Dinther dus in Brabant, geboren en getogen.

Na de middelbare school heeft zij de opleiding Doktersassistente gevolgd en in 2007 succesvol afgerond. Daarna heeft zij haar studie voortgezet met de opleiding Ergotherapie.

Na het behalen van dit diploma deed Linda als ergotherapeut ervaring op in een verpleeghuis, waar zij met veel plezier de doelgroep volwassen/ouderen begeleidde. Inmiddels werkt Linda sinds 2012 bij ons in de praktijk.

Het is voor Linda een uitdaging om samen met een cliënt zijn/haar mogelijkheden te ontdekken in plaats van de beperkingen. Het geeft haar voldoening om cliënten te mogen begeleiden bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven.

In haar vrije tijd is Linda actief bij de fanfare als saxofonist. Als vrijwilliger zet zij zich in bij “Zonnebloem Jongeren Brabant” en ondersteunt de coördinatoren met het bestuurswerk.
Daarnaast zit zij in het bestuur van een jeugdkoor waarmee zij allerlei activiteiten organiseert. Volgens traditie wordt er onder andere ieder jaar een musical uitgevoerd waar Linda sinds een paar jaar haar creativiteit in kwijt kan als regisseuse.

 

 


 

Marieke Sprangers, “Kansen zien en benutten”

Per september 2019 ben ik begonnen als ergotherapeut bij Ergo-Vitaal. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen omdat het werken in de eerstelijn ontzettend veelzijdig en uitdagend is.

In 2003 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Ik heb 16 jaar lang ervaring opgedaan in het verpleeghuis, waarin ik op verschillende afdelingen heb gewerkt. De laatste jaren heb ik daar kennis gemaakt met het werken in de de eerstelijns zorg. Het bijdragen aan een groot stuk zelfstandigheid waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en betekenisvolle activiteiten kunnen blijven uitvoeren, vind ik geweldig. Het maakt me enthousiast. Het werken samen met de cliënt is teamwork!

Naast mijn baan als ergotherapeut zet ik het zorgen voor mensen graag voort in mijn thuissituatie. De ontspanning zoek ik in het ondernemen van activiteiten met mijn gezin, samenkomen met vriendinnen en sporten.