De ergotherapeut denkt in mogelijkheden

 

Margot van de Wouw-Heijster is de eerst verantwoordelijke ergotherapeut van Ergo Vitaal.

 

Zij is geboren en getogen in Waalwijk. Het is dan ook niet vreemd dat juist daar de eerste praktijk van Ergo Vitaal het levenslicht zag.

Margot begon haar loopbaan als doktersassistent waarna zij de opleiding tot ergotherapeut volgde. “Het mooie en de kracht van ergotherapeut zijn, vind ik dat je niet de nadruk legt op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden” vertelt zij bevlogen. Margot wil mensen met een lichamelijke of geestelijke beperkingen uitdagen en helpen om te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Margot is al sinds 2007 actief als ergotherapeut. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in ergotherapie gericht op leeftijds- en werkgerelateerde aandoeningen. Zo heeft zij specialisaties in Parkinson, MS, Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast is zij stagebegeleidster en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt haar kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen en beschikt zij over de didactische vaardigheden voor het geven van scholing.

 


 

Linda van der Velden is in Heeswijk-Dinther dus in Brabant, geboren en getogen.

Na de middelbare school heeft zij de opleiding Doktersassistente gevolgd en in 2007 succesvol afgerond. Daarna heeft zij haar studie voortgezet met de opleiding Ergotherapie.

Na het behalen van dit diploma deed Linda als ergotherapeut ervaring op in een verpleeghuis, waar zij met veel plezier de doelgroep volwassen/ouderen begeleidde. Inmiddels werkt Linda sinds 2012 bij ons in de praktijk.

Het is voor Linda een uitdaging om samen met een cliënt zijn/haar mogelijkheden te ontdekken in plaats van de beperkingen. Het geeft haar voldoening om cliënten te mogen begeleiden bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven.

In haar vrije tijd is Linda actief bij de fanfare als saxofonist. Als vrijwilliger zet zij zich in bij “Zonnebloem Jongeren Brabant” en ondersteunt de coördinatoren met het bestuurswerk.
Daarnaast zit zij in het bestuur van een jeugdkoor waarmee zij allerlei activiteiten organiseert. Volgens traditie wordt er onder andere ieder jaar een musical uitgevoerd waar Linda sinds een paar jaar haar creativiteit in kwijt kan als regisseuse.

 

 


 

Marieke Sprangers, “Kansen zien en benutten”

Per september 2019 ben ik begonnen als ergotherapeut bij Ergo-Vitaal. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen omdat het werken in de eerstelijn ontzettend veelzijdig en uitdagend is.

In 2003 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Ik heb 16 jaar lang ervaring opgedaan in het verpleeghuis, waarin ik op verschillende afdelingen heb gewerkt. De laatste jaren heb ik daar kennis gemaakt met het werken in de de eerstelijns zorg. Het bijdragen aan een groot stuk zelfstandigheid waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en betekenisvolle activiteiten kunnen blijven uitvoeren, vind ik geweldig. Het maakt me enthousiast. Het werken samen met de cliënt is teamwork!

Naast mijn baan als ergotherapeut zet ik het zorgen voor mensen graag voort in mijn thuissituatie. De ontspanning zoek ik in het ondernemen van activiteiten met mijn gezin, samenkomen met vriendinnen en sporten.

 

 


 

Marthe van Balkom is in Wijk en Aalburg geboren en opgegroeid.

Na een zoektocht naar het werk dat mij echt gelukkig maakt, ben ik terecht gekomen bij het vak Ergotherapeut. Voor mijn opleiding ergotherapie heb ik eerst geleerd voor schoonheidsspecialist en sociaal maatschappelijk dienstverlener.

Het mooie aan ergotherapie vind ik dat ik samen met de cliënt opzoek kan gaan naar een oplossing op maat. Echt iets kunnen betekenen in het vergroten van de zelfstandigheid van een cliënt en verbeteren van de kwaliteit van leven geeft mij veel voldoening.

Sinds juli 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en sinds september werkzaam bij Ergo Vitaal. Tijdens de opleiding heb ik werkervaring opgedaan met volwassenen en ouderen in de eerste lijn, verzorg-verpleeghuizen en in de psychiatrie. Als beginnend ergotherapeut heb ik een frisse blik, streef ik ernaar om mezelf te blijven ontwikkelen en ben ik vol energie aan de slag!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om nieuwe recepten te proberen in de keuken, ben ik graag met familie en vrienden en doe ik aan fitness.

 


 

Bianca Vorstenbosch is in regio Schijndel geboren en opgegroeid.

In april 2020 ben ik afgestudereerd als ergotherapeut. Als ergotherapeut streef ik ernaar om samen met de cliënt de eigen regie, zelfstandigheid en welzijn te vergroten. Het geeft mij energie om samen met de cliënt de kwaliteit van leven te vergroten.

Naast mijn werk bij ergo-vitaal ben ik ook werkzaam in een verpleeghuis.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, samen met familie en vrienden en geniet ik van wandelingen maken in de natuur.

 

 

 


Lizzy van Laarhoven is in regio Kaatsheuvel geboren en opgegroeid.

Na de middelbare school heb ik de opleiding Wellness en Lifestyle in 2017 succesvol afgerond, waarna ik de opleiding Ergotherapie heb gevolgd. Tijdens deze opleiding was ik 5 jaar werkzaam als Lifestyle coach, waarbij ik mensen heb begeleid naar een gezonde(re) leefstijl aan de hand van voeding en beweging.

Sinds juni 2022 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en direct begonnen bij ErgoVitaal. Tijdens de opleiding heb ik ervaring opgedaan met het werken op verschillende afdelingen in het verpleeghuis, maar ook in de revalidatie. Daarbij heb ik mij voornamelijk kunnen ontwikkelen in de neurorevalidatie.

Het mooie aan het beroep Ergotherapie vind ik dat je op een gelijkwaardige manier en in samenspraak gaat kijken hoe de eigen regie van de cliënt kan worden vergroot. Je betekent echt iets voor cliënten, doordat ze langer hun eigen betekenisvolle taken en rollen kunnen uitvoeren. Met een frisse blik kijk ik ernaar uit mezelf verder te ontwikkelen als ergotherapeut en steeds meer te leren over dit mooie beroep!

Naast mijn baan als ergotherapeut houd ik ervan om leuke dingen te ondernemen met vrienden en familie. Ik geniet ervan om actief bezig te zijn in de natuur, door wandelingen te maken, te mountainbiken of bootcampen!