De ergotherapeut denkt in mogelijkheden

Margot van de Wouw-Heijster is de eerst verantwoordelijke ergotherapeut van Ergo Vitaal.

Zij is geboren en getogen in Waalwijk. Het is dan ook niet vreemd dat juist daar de eerste praktijk van Ergo Vitaal het levenslicht zag.

Margot begon haar loopbaan als doktersassistent waarna zij de opleiding tot ergotherapeut volgde. “Het mooie en de kracht van ergotherapeut zijn, vind ik dat je niet de nadruk legt op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden” vertelt zij bevlogen. Margot wil mensen met een lichamelijke of geestelijke beperkingen uitdagen en helpen om te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Margot is al sinds 2007 actief als ergotherapeut. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in ergotherapie gericht op leeftijds- en werkgerelateerde aandoeningen. Zo heeft zij specialisaties in Parkinson, MS en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast is zij stagebegeleidster en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt haar kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen en beschikt zij over de didactische vaardigheden voor het geven van scholing.

 


Linda van der Velden is in Heeswijk-Dinther dus in Brabant, geboren en getogen.

Na de middelbare school heeft zij de opleiding Doktersassistente gevolgd en in 2007 succesvol afgerond. Daarna heeft zij haar studie voortgezet met de opleiding Ergotherapie. Na het behalen van dit diploma deed Linda als ergotherapeut ervaring op in een verpleeghuis, waar zij met veel plezier de doelgroep volwassen/ouderen begeleidde. Inmiddels werkt Linda sinds 2012 bij ons in de praktijk.

Het is voor Linda een uitdaging om samen met een cliënt zijn/haar mogelijkheden te ontdekken in plaats van de beperkingen. Het geeft haar voldoening om cliënten te mogen begeleiden bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven.

In haar vrije tijd is Linda actief bij de fanfare als saxofonist. Als vrijwilliger zet zij zich in bij “Zonnebloem Jongeren Brabant” en ondersteunt de coördinatoren met het bestuurswerk.
Daarnaast zit zij in het bestuur van een jeugdkoor waarmee zij allerlei activiteiten organiseert. Volgens traditie wordt er onder andere ieder jaar een musical uitgevoerd waar Linda sinds een paar jaar haar creativiteit in kwijt kan als regisseuse.

 


Elise van den Hurk

Mijn passie voor ergotherapie is ontstaan toen een familielid ermee in aanraking kwam. Ik ben me toen meer gaan verdiepen in dit beroep ergotherapie en werd hierdoor steeds enthousiaster.

Vervolgens ben ik de opleiding tot Ergotherapeut gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na een leerzame eindstage bij Ergo Vitaal, heb ik de opleiding met succes afgerond en ben ik er trots op dat ik nu officieel als Ergotherapeut werkzaam ben. Mijn stage heb ik blijkbaar zo goed gedaan dat Ergo Vitaal mij niet meer wilde laten gaan.

Het mooie aan ergotherapeut zijn, vind ik dat ik eraan bijdraag om de uitvoering van dagelijkse activiteiten van mensen weer mogelijk te maken. Door als ergotherapeut mijn hulp te bieden, worden mensen weer zo zelfstandig mogelijk in hun (eigen) veilige en vertrouwde omgeving. Ik vind het een leuke uitdaging om samen met de cliënt te zoeken naar de mogelijkheden die dit kunnen realiseren. De grote afwisseling die het werk biedt, maakt voor mij het werken als ergotherapeut erg leuk.

In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met fotografie en wandel ik graag de natuur in om een paar mooie foto’s te maken. Daarnaast ga ik graag op reis.