Referenties

Ik heb het getroffen met mijn ergotherapeut. Zij is al een hele tijd bij mij betrokken, vanwege de beperkingen die ik ervaar door mijn spierziekte. Het proces en het contact met haar loopt soepel en prettig.
Zij heeft mij ondersteund bij het doen van aanvragen bij de gemeente met een deskundig rapport.
Door de inzet van deze hulpmiddelen kan ik het meeste nog zelfstandig doen zoals fietsen, samen met mijn man op pad, goed zitten en verplaatsen. Ik ben er heel tevreden over!

Client uit Vlijmen

 


Huisarts

“Ergo Vitaal is voor ons als huisartsenpraktijk vaak een essentiele schakel om de patient langer en beter thuis te laten wonen. Door kritisch en out-of-the-box te denken, komt de ergotherapeute vaak met oplossingen waar wij niet aan gedacht hebben of zelfs weet van hadden.
Wij verwachten met Ergovitaal ook de komende jaren kwalitatief goede zorg te kunnen blijven geven aan onder andere kwetsbare ouderen.”

Rolf vd Kerkhof, huisarts

 


Als patiënt met een ernstige spierziekte heb ik bij Ergo Vitaal veel ondersteuning gevonden. Bij het aanvragen van allerlei hulpmiddelen wisten zij de wegen te bewandelen en dit alles te realiseren. Inmiddels beschik ik over onder andere een Scootmobile, een rolstoel, een speciaal bed, een douchestoel en armondersteuning, waarmee mijn zelfstandigheid en kwaliteit van leven aanzienlijk is verbeterd.
Ergo Vitaal diende de aanvragen in, adviseerde en telefoneerde om de juiste hulpmiddelen op maat te krijgen. Gezien de grote inpackt die mijn ziekte heeft,  lichamelijk maar ook geestelijk is het bijna onmogelijk om al deze hulpmiddelen, die zo noodzakelijk zijn, te verkrijgen zonder professionele hulp. Daarom dank ik Ergo Vitaal bijzonder.
Client met PMSA (spierziekte)

Ik heb in november 2018 een auto ongeluk gehad waarbij ik een wiplash syndroom bij op liep. Na vele therapieën  kwam ik via OCA bij Ergo Vitaal terecht. Ik had heel veel last van overprikkeling. Met name mbt gehoor en ogen. Daarnaast had ik ook nog last van geheugen- en aandachtproblemen, mijn spraak was moeizaam en ik was heel erg moe. Margot van de Wouw werd mijn therapeut. Zij vertelde mij dat de filter die alle prikkels opvangt beschadigd is. Wat was dat fijn dat er iemand was die kon benoemen wat er aan de hand met mij.
We gingen heel voorzichtig aan de gang met leren luisteren naar en accepteren van mijn lichaam.  Margot heeft heel goed uitgelegd dat als je iets doet, wat er dan gebeurt. Dit door het te vertellen en voorbeelden te laten zien op papier. Een bordje vol! Ik moest onder andere kleurplaten kleuren, muziek luisteren, ontspanningsoefeningen doen en ook begonnen we met een puntenschema, zodat de resultaten meetbaar zijn. Ik begon op 38 punten en zit nu op 52 punten!
Ik leerde ook met het stoplicht model  om te gaan  [inspanning daarna ontspanning]. In het begin waren de behandelingen zwaar en moest ik een paar dagen ervan herstellen en als ik te moe was om naar Vlijmen te gaan dan deden we het online. Ik heb de therapieën als zeer fijn ervaren. Er was een hele fijne samenwerking met Margot, met als resultaat dat ik nu meer prikkels aan kan, praten gaat beter en ik ben niet meer zo moe. Hierdoor kon ik intussen starten met revalidatie. Zonder de begeleiding van Ergo Vitaal had ik dat anders allemaal niet gekund .

Jammer dat ik pas na zo`n lange tijd bij Ergo vitaal terecht kwam. Ik kan het iedereen aanraden!

Petra van Aalst (50 jaar)

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Marian Groeneveld en ben 55 jaar. In november 2020 heb ik corona gekregen. Met als gevolg de veel voorkomende zware vermoeidheid.

In januari ben ik met goede moed begonnen met fysio om weer op krachten te komen. Mijn energieniveau ging erg langzaam vooruit. Twee dagen ging het goed en dan weer een dag totale vermoeidheid. Dat voelde zo naar en wist niet hoe ik de dag door moest komen.

Pas na een tijd adviseerde de fysio mij Ergotherapie. Samen met de ergotherapeut (Marieke Sprangers) onderzocht ik hoe mijn dagen eruitzagen en mijn energieniveau verdeeld over de dag.

Na een paar weken alles bij te hebben gehouden, kwamen we (vooral ik) erachter dat ik mijn dagen totaal opnieuw moest richten dan dat ik vroeger gewend was. Door beter naar mijn lichaam te luisteren heb ik een weg gevonden om beter met mijn energie om te gaan.

Jammer dat ik niet eerder de Ergo gehad had. Maar de medici zijn er nu gelukkig ook achter! Eerst Ergo en dan Fysio. Ik kan het iedereen aanraden.


Na meer dan 10 jaar geleden de diagnose MS gekregen te hebben, met al die tijd een zeer stabiel ziekteverloop, kreeg ik een jaar geleden veel last van vermoeidheids- en cognitieve klachten. Via de MS-verpleegkundige in het ziekenhuis kwam ik bij Margot van ErgoVitaal terecht.  

Margot heeft me geleerd mijn dagen in te delen naar de energie die ik heb en rustmomenten in te plannen. Ik ben me daardoor bewuster van mijn lijf en leer steeds beter te voelen wanneer ik over mijn grenzen ga. Ze heeft me handvatten gegeven zodat ik activiteiten, die voor mij belangrijk zijn en waar ik energie van krijg, tóch kan uitvoeren. Verder helpen onze gesprekken me bij het loslaten van zaken die nu even niet lukken of het vragen en accepteren van hulp van anderen.  

Daarnaast heeft Margot me doorverwezen naar een MS-coach voor voedingsadvies en een stuk (long overdue) rouwverwerking van de diagnose. Ook heeft ze (toen mijn partner het ook zwaarder kreeg door de combinatie van werk, de zorg voor mij en onze kinderen) een mantelzorgmakelaar ingeschakeld waarmee we gekeken hebben naar de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de gemeente, zorgverzekering, e.d. 

Inmiddels zijn we een jaar verder en gaat het met mij steeds een beetje beter. Toch is ieder gesprek met Margot weer verrassend: al vaak heb ik gedacht dat ze me nu vast alles verteld heeft wat er te vertellen is en dan komt er tóch weer iets bruikbaars uit het gesprek. Wat mij betreft is haar zorg een onmisbare factor in mijn hersteltraject.